un espai per entendre, gaudir i prendre part en el FLAMENC


VA DE COMPÀS és un taller que s'estructura en 10 sessions d’una hora i 15 min. de durada en grups d'un màxim de 12 adults

En aquest curs treballarem els patrons de palmas i cajón corresponents als palos de Tangos i Bulerías. L’objectiu del curs és assolir una bona comprensió de les estructures dels dos palos i de tocar-los a sobre de bases de guitarra i cante. També donarem importància a la improvisació rítmica. 
Degut a la importància d’aprendre a fer una bona base rítmica, creiem necessari ajuntar palmas i cajón per tal de saber-nos desenvolupar en un context més pràctic i real del flamenc. 
Aquelles persones que desitgin només aprendre una de les dues tècniques podrà fer-ho sense inconvenient.

SESSIÓ 1: Fes de les teves mans un instrument
Posicions bàsiques de les mans per fer palmes obertes i tancades i principals sons del cajón. Conceptes bàsics sobre pulsació i ritme.

SESSIONS 2 a 5: tangos
Els tangos tenen una base de compàs de 4 temps, així com la rumba i els tientos. Aprendrem bàsicament els patrons dels tangos i els seus cierres, que en part podrem extrapolar a altres palos amb compàs de 4.

SESSIONS 6 a 9: bulerías
Aquest palo, amb gran desenvolupament a la zona de Jerez, té un compàs de 6 temps. També és el cas de les alegrías, que les podrem aprendre per similitud. Seran importants també els diferents cierres i les anomenades llamadas.

SESSIÓ 10: repàs general

________________________________________________

DATES: del 3 d'octubre al 12 de desembre'13

HORARI: dijous de 19:00 a 20:15h

PREU: 78€


PROFESSORA: Marina Mir
_________________________________________________